Objednat kontejner nebo materiál
Mozaika
Mozaika

Náhrada za PET lahve

Proč utrácet peníze za balenou vodu, když vám doma teče z kohoutku pitná voda. Není to ale jen o penězích, ale…

Obrázek pruhů
Obrázek mozaiky Obrázek mozaiky

Proč utrácet peníze za balenou vodu, když vám doma teče z kohoutku pitná voda. Není to ale jen o penězích, ale také o tom, jak velkou ekologickou zátěž PET lahve představují. Vždyť rozklad jedné lahve trvá v přírodě přibližně sto let. Jediným řešením je PET lahve nahradit a my vám nyní přinášíme několik tipů, jak to můžete udělat.

Designové lahve na kohoutkovou vodu

Dejte jednou provždy sbohem neekologickým PET lahvím a místo nich používejte lahve, které jsou opakovaně použitelné. Na trhu najdete velké množství lahví mnoha tvarů, barev, velikostí a designů. Nemluvě o použitých materiálech od skla přes kov až po lehký tritan. Vybírat si můžete pochopitelně i z větších či menších objemů. Zajímavé tipy na eko láhve na vodu najdete zde.

Filtrační konvice na vodu

Tyto konvice obsahují recyklovatelné filtrační patrony, které zlepšují chuť kohoutkové vody. Redukují obsah chloru, organických nečistot a těžkých kovů. Snižují také tvrdost vody, díky čemuž chrání domácí spotřebiče před vodním kamenem.

Filtry k vodovodní baterii

Filtry k vodovodní baterii jsou ideálním řešením, jak zlepšit chuť a kvalitu pitné vody. Za pomoci filtrace jsou z vody odstraněny nečistoty a látky mající negativní účinky na zdraví. Výrazným způsobem minimalizují množství chloru, a přitom zachovávají původní minerály. Hlavně ale představují ekologicky šetrnou náhradu za PET lahve.

Sodastream

Pro milovníky perlivé vody jsou ekologickou variantou sady SodaStream, se kterými můžete vytvořit perlivý nápoj z pohodlí domova. Bez tahání těžkých PET lahví, s nízkými náklady a hlavně s minimálními dopady na životní prostředí. Prázdnou bombičku s plynovou náplní je možné vyměnit na autorizovaných výměnných místech za naplněnou. Jedna taková bombička vydrží až na 80 litrů domácí perlivé vody.

Přehrát celé video na YouTube