Objednat kontejner nebo materiál
Mozaika
Mozaika

Kontejnery nejen na odpad

Když se řekne kontejner, většina z nás si vybaví klasický přepravník odpadu. Přídavná jména, která se nám s ním běžně asociují, jsou…

Obrázek pruhů
Obrázek mozaiky Obrázek mozaiky

Když se řekne kontejner, většina z nás si vybaví klasický přepravník odpadu. Přídavná jména, která se nám s ním běžně asociují, jsou – špinavý, užitečný, možná i páchnoucí – podle toho, jaký odpad se v nich přepravuje. Velkoobjemové kontejnery se ale dají využít i kreativněji a vůbec teď není řeč jen o sektoru odvozu a likvidace odpadu.

Míchané drinky z kontejneru

Ano, čtete správně. Pokud jste někdy slyšeli o plzeňském projektu Kontejnery k světu, pak pro vás představa koktejlu nebo piva z kontejneru není vůbec zvláštní. Třeba v populárním Baru k světu si po celou dobu konání filmového festivalu Finále Plzeň můžete dát osvěžující míchaný drink nebo vynikající domácí štrúdl. Organizátoři projektu Kontejnery k světu ale prostory kontejnerů využívali rozmanitě – třeba jako kino, hvězdárnu, hudební klub, obchod s biopotravinami, nebo dokonce i jako kostel.

V případě plzeňských kontejnerů s gurmánským či jiným obsahem se jedná o klasické dopravní kontejnery, které byly designově upraveny. Můžete jim přidělat vchod z boku, zepředu, nebo můžete odstranit celou přední stěnu a mít z něho stylový otevřený bar.

Výhodu baru v kontejneru představuje jeho flexibilita, díky které ho můžete pohodlně přesouvat z akce na akci. Je i mnohem pevnější a odolnější vůči počasí než třeba stan. Zajímavě a kreativně upravený kontejner navíc upoutá pozornost okolí, a tak máte reklamu zdarma.

Kontejner plný kultury

Na další originální využití kontejneru přišli lidé z o.p.s. Containall – z přepravního kontejneru vytvořili v Praze sezónní kulturní centrum, zaměřené na prezentaci neziskových organizací. Poblíž zastávky metra Malostranská tak vznikl jedinečný prostor s galerií, barem a promítacím místem, který návštěvníky obeznámil s aktivitami neziskových organizací, kulturních sdružení a dalších uměleckých skupin.

Využití kontejnerů je tedy tak široké, jak velká je lidská představivost a tvořivost. Od nádoby na přepravu odpadu až po místo pro lidská a umělecká setkání. Neomezujte se proto ve svých myšlenkách jen na zažité představy. I obyčejné věci se mohou stát neobyčejnými, záleží jenom na úhlu pohledu.

Organizujete garden party nebo oslavu? Ohromte své hosty designově upraveným kontejnerem místo tradičního party stanu. V Plzni slavily kontejnery úspěch, tak proč by nemohly i u vás?

Přehrát celé video na YouTube