Objednat kontejner nebo materiál
Mozaika
Mozaika

Netradiční využití vanových kontejnerů

Tvrzením, že jsou vanové kontejnery určeny pro převoz odpadů, jistě nikoho neohromíme. Tedy maximálně tím, že si dovolujeme upozornit na…

Obrázek pruhů
Obrázek mozaiky Obrázek mozaiky

Tvrzením, že jsou vanové kontejnery určeny pro převoz odpadů, jistě nikoho neohromíme. Tedy maximálně tím, že si dovolujeme upozornit na takovou samozřejmost. Jenže vanový kontejner lze použít i mnoha jinými způsoby, z nichž některé jsou vskutku velmi zajímavé.

Co je vlastně vanový kontejner?

Vanové kontejnery jsou určeny pro ukládání a přepravu komunálního a průmyslového odpadu, často jsou používány pro přepravu suti či štěrku i k mnoha dalším sběrným aktivitám. Jsou přitom vyráběny z kvalitních materiálů a existují ve více variantách… I dále bychom sice mohli popisovat suchopárná fakta, jenže tím bychom asi čtenáře příliš nezaujali. Máme ovšem eso v rukávu! Člověk je totiž tvor kreativní a dokáže pro mnoho produktů nalézt uplatnění, se kterými se při jejich výrobě zřejmě příliš nepočítalo.

Koupání v místě pro odpadky? Proč ne!

V horkých letních měsících milují mnozí lidé osvěžení ve studené vodě. Jestliže se ovšem neradi vydáváte na přeplněné pláže koupališť, anebo k veřejným bazénům, chce to mít náhradní plán. Vlastníte-li zahradu, můžete si pochopitelně pořídit bazén, někteří lidé ovšem použili na jeho výrobu právě vanový kontejner. Může se sice trošku „eklovat“, trávit spoustu času na místě, které bylo předtím používáno na odpadky, ale pokud se přesto přenesete, kontejnerový bazén má rozhodně něco do sebe.

Obytné prostory i galerie umění

Vanové kontejnery lze použít i k vytvoření různých prostor, které jinak známe hlavně z domácností. Existují tedy takto udělané obývací pokoje či toalety, ale je sem možné instalovat rovněž stůl na ping pong a získáte bytelné místo pro své sportovní aktivity. Když je navíc k dispozici větší nádoba, která je běžně používána na korbách větších nákladních automobilů, stačí ji zastřešit a na světě je dokonce mobilní galerie umění. Takovou vytvořil kupříkladu umělec Mac Premo a aktuálně ji naleznete v New Yorku (viz zde).

Další využití kontejnerů

Podívejme se ještě ve zkratce na další uplatnění kontejnerů. Tak například příznivci skateboardu mohou takto získat novou rampu, ve které lze trénovat zase trochu jiné triky. A existují dokonce lidé, kteří používají různé druhy kontejnerů anebo recyklovaných odpadků ke konstrukci karosérií rozličných vozidel. Aby toho nebylo málo, lze nalézt uplatnění i v městských službách, a to nejen pro sběr a svoz odpadu, ale také pro mobilní zahrádky jako např. v americkém San Franciscu. Fantazii se zkrátka ani v této oblasti meze nekladou.

Přehrát celé video na YouTube