Objednat kontejner nebo materiál
Mozaika
Mozaika

7 dětských knih o ekologii, které si vaše dítě zamiluje

Připravujete své dítě na život ve 21. století a učíte ho, jak třídit odpad, nebo proč jsou místo igelitek lepší…

Obrázek pruhů
Obrázek mozaiky Obrázek mozaiky

Připravujete své dítě na život ve 21. století a učíte ho, jak třídit odpad, nebo proč jsou místo igelitek lepší látkové sáčky? S ekologickou výchovou vám pomohou dětské knihy. Dnes vám představíme 7 nejpovedenějších.

Jak si uděláme zeměkouli

Dětská kniha s ilustracemi Kataríny Ilkovičové ukazuje, jak funguje vesmír. Hravou a tvořivou formou dětem představí pohyby planet ve vesmíru, vysvětlí, jak se střídá den s nocí nebo čtyři roční období. V knize je plno obrázků, texty jsou krátké a srozumitelné.

Jůlinka z veselé zahrádky

Kniha Terezy Václavkové je doplněná krásnými ilustracemi. Srozumitelný příběh vypráví dětem o živé zahradě a vysvětluje, proč v ní mají své místo i pampelišky, bodláky a další plevel.

Jůlinka z jedlé zahrádky

Je pokračováním předchozího titulu. Když Jůlinka zpřístupnila zahradu nejrůznějším živočichům, mohla ji povýšit na jedlou zahrádku.

Mizící hmyzíci

Dětská kniha s přírodní tématikou od Daniely Krolupperové zavádí děti do hmyzího světa. Víla žijící v růži se dostává do nebezpečí, ohrožují ji mšice a přichází na pomoc berušky. Vedle nadpřirozených bytostí tady vystupují skuteční živí tvorové i rostliny.

Minimax a mravenec

Max je kluk, kterému se podaří zmenšit se do mravenčí velikosti a zažije s mravenčími kamarády řadu situací. Dětský čtenář se tak prostřednictvím poutavého příběhu dozví, jak to v mraveništi chodí. Protože je Maxův tatínek přírodovědec, nechybí v knize ani zajímavá fakta sdělovaná nenásilně na okraji stránek.

Medvídek Kuma

Medvídek Kuma putuje za svým tátou, ledním medvědem, do kterého se Kumova maminka zamilovala, když se náhodou potkali na Aljašce. Zároveň ho chce poprosit, aby svět zachránil před příšerou El Niño.

Mechanické rybičky

Pokud vaše dítko miluje komiksy, sáhněte v knihkupectví po této knize, která čtenáře zavádí na planetu Zemi po vyhynutí všech živých tvorů. Zůstaly jen stroje, které vyrobil jeden šílený vědec. Oceánem plují dvě rybičky – stroje. Příběhem se prolíná i otázka nerecyklovaných lahví nebo aut znečišťujících vzduch.

Přehrát celé video na YouTube